Gouden schaal voor Oosterlicht Nieuwegein!

Wat een feest! De scholen zijn eindelijk weer volledig open en dan verdient het Oosterlicht College in Nieuwegein ook nog een gouden gezonde schoolkantine schaal! Gefeliciteerd namens Level up!!

Het Oosterlicht College heeft deze gouden schaal verdient doordat de kantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor scholen. Dit betekent dat meer dan 80% van het aanbod uit betere keuzes bestaat en dat de gezondere producten aantrekkelijk en opvallend worden gepresenteerd. De gezonde keuze wordt daarmee de gemakkelijke keuze! 

De richtlijn Eetomgevingen voor scholen is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is namelijk belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.  Daarnaast kunnen ze hierdoor beter presteren op school! Het is de missie van Level up om ervoor te zorgen dat alle scholen in Nederland zo’n gezonde kantine krijgen. Snel op naar de volgende schaal dus!

Plaats een reactie