Jogg-meeting

Generation Z in da hood! Dat was het thema van de jaarlijke bijeenkomst van Jongeren op Gezond Gewicht waar Level up afgelopen donderdag bij aanwezig was. Uiteraard vond de bijeenkomst dit jaar digitaal via Zoom plaats, maar dat maakte het zeker niet minder interessant en nuttig!

Talitha Muusse, presentatrice bij Op1 en expert op het gebied van generation Z, en Chaimae Fadis, programmamedewerkster gelijke kansen bij het ministerie OCW, gaven beide zeer inspirerende praatjes over generation Z en hoe hen te bereiken en inspireren. De jongeren die behoren tot generation Z zijn geboren tussen 1995 en 2010 en zijn dus precies de doelgroep die wij bedienen in onze kantines! Aangezien wij hen graag willen stimuleren om gezondere keuzes te maken kan het geen kwaad om wat meer inzicht te krijgen in hoe hen te kunnen bereiken.

De belangrijkste take-home-messages voor ons;
– Generation Z heeft al meerdere crisissen gemaakt en zijn daardoor kritischer maar zich ook meer bewust van hun omgeving (b.v. klimaatverandering).
– Generation Z is de eerste generatie waarvoor content beschikbaar is welke speciaal voor hen is gecreëerd door anderen uit generation Z.
– Jongeren uit generation Z hebben het meteen door wanneer iets door volwassenen is gecreëerd die geprobeerd hebben hier een ‘sausje van straattaal’ overheen te gooien. Niet proberen dus!
– Generation Z heeft overal een mening over. Wanneer je hen wilt bereiken moet je hen dus al vanaf het begin bij je plannen betrekken!

Heel goed om te weten allemaal dus! Hopelijk kun jij er ook wat mee =).

Plaats een reactie