Partnership!

vlag friesland campina melk gezond chocomel

Onlangs zijn wij een mooie samenwerking aangegaan met FrieslandCampina!

Het verhaal van FrieslandCampina en hun relatie met melk begint in 1871. In dat jaar besloten boeren hun krachten te bundelen en plaatselijke zuivelfabrieken te stichten. Zo konden ze hun marktpositie versterken en de afzet van hun melk veiligstellen. Inmiddels is FrieslandCampina een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld. Elke dag voorzien ze miljoenen consumenten wereldwijd van waardevolle voedingsstoffen uit melk. Niet alleen via melk zelf, ook met allerlei zuivelproducten die ze daarvan maken.

Het doel van FrieslandCampina is nourishing by nature. Alles wat ze doen staat in het teken van betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor de boeren, nu en in de toekomst. Daarbij is duurzaamheid uiteraard ook een belangrijk item. De melkveehouders focussen daarom op duurzaamheid voor dier en natuur, biodiversiteit en hun CO2-voetafdruk. Want om een duurzaam melkveebedrijf te hebben, moeten dieren en ecosystemen gezond zijn en moeten er zo min mogelijk emissies worden uitgestoten.

De leden-melkveehouders van FrieslandCampina zetten voortdurend stappen om onze aarde minder te belasten. Een flink deel van hen draagt dan ook het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Dit onafhankelijke keurmerk vraagt om bijzonder veel aandacht voor dier, natuur en klimaat. Denk aan lagere emissies van CO2 en methaan en hogere scores op het gebied van dierenwelzijn en biodiversiteit.

Bij Level up kunnen wij hier ons uiteraard helemaal in vinden. We bieden daarom op al onze cateringlocaties dan ook Campina halfvolle melk, Optimel en Chocomel (uiteraard zonder toegevoegde suikers) aan.

 

Plaats een reactie