Nationale week zonder vlees!

Op 7 maart begon alweer de 5e editie van de Nationale Week Zonder Vlees! Een initiatief dan waar wij natuurlijk helemaal achter staan. Het past namelijk precies bij één van onze 3 missies; Level up the world!

Op al onze MBO-locaties van Zadkine en ROC Nijmegen zijn we dan ook vol goede moed begonnen aan week zonder vlees en met heerlijke plantaardige alternatieven! Zo hebben we onze populaire crispy kipfiletburger ingeruild voor een crispy burger en onze hamburger voor een heerlijke vegaburger. Vooral deze laatste is bijzonder! Deze past namelijk in de schijf van vijf van het Voedingscentrum en is daarmee volledig gezonde schoolkantine-proof!
Naast deze specials hebben we natuurlijk ook onze reguliere vega-toppers. Denk aan een lekker knapperig broodje met kruidige hummus of een warme panini met romige mozzarella, pesto en tomaat.

En wat bereiken we hier nou mee? Door een week geen vlees te eten bespaar je per persoon 101 liter water. Deze hoeveelheid water was anders gebruikt voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees.
Daarnaast bespaar je 13,7 kg CO2eq, ofwel uitstoot van broeikasgassen. Deze uitstoot had anders plaatsgevonden voor de productie van veevoer, veehouderij, de verpakking en bereiding van je dagelijkse portie vlees. Een gemiddelde auto stoot 173 gram CO2eq uit per afgelegde kilometer. Door één week geen vlees te consumeren, bespaar je dus ongeveer 79 km rijden met een gemiddelde auto.

Dat is niet niks dus! Doe jij ook mee? Of wil jij ook leuke maatschappelijk verantwoorde acties in jouw kantine of bedrijfsrestaurant? Neem dan contact met ons op!

Plaats een reactie